Effektiva behandlingssätt för migrän

Effektiva behandlingssätt för migrän

Ihållande dunkande huvudvärk som kommer oväntat och kan vara i upp till 2-3 dagar - det är migrän, det är problem som kan störa många människors vardag.

Migrän är en av de tillstånd som tenderar i att ofta återkomma och försvårar livet för många människor som lider av det. Smärtan är oftast skarp, pulserande och gör att du inte kan fokusera din uppmärksamhet på något annat. Ibland kan även andra symptom uppstå parallellt med huvudvärken som illamående, yrsel, fotofobi, problem med syn och hörsel. Orsakerna till migrän kan variera och inte helt fastställas och förklaras. Men oavsett om det är genetiska faktorer eller några andra faktorer så kvarstår faktum - det är svårt att bota denna sjukdom.

Ett effektivt sätt att bekämpa smärtan för människor som lider av migrän är att lugna ner sig. Det bästa sättet är att lägga sig ner i ett mörkt rum där det också finns frisk luft. Man bör lägga på en kall kompress på pannan. Samtidigt kan man också ta smärtstillande preparat. Många människor försöker med massage, smörja tinningen med eteriska oljor, inhalationer, avkopplande bad, konsumera blandningar av medicinalväxter. Dessa metoder kan vara till hjälp när man drabbas av själva migränattacken. Man bör också komma ihåg att förebyggande åtgärder som kan bidra till att attackerna inträffar mer sällan eller väldigt sällan, dvs att man har en hälsosam livstil, regelbunden fysisk aktivitet, äta nyttigt, minska alkoholkonsumtionen, sova tillräckligt, minska stressen, ofta koppla av och skratta.