Grönt kaffe (Green Coffee) - en succé för viktminskning? 

Grönt kaffe (Green Coffee) - en succé för viktminskning? 

Dietister har upptäckt en ny naturlig ingrediens som underlättar processen att förlora vikt. Denna ingrediens finns naturligt i naturen och heter klorogensyra. Är denna ingrediensen verkligen så effektiv? Vi testar detta. 

Klorogensyra (CGA) är en organisk kemisk förening som är en kraftfull antioxidant som förekommer naturligt i naturen. Vissa mängder kan hittas i t.ex. torkade plommon, kronärtskocka och nässlor. Emellertid finner vi största mängden av klorogensyra i grönt kaffe - kaffe som inte har rostats. Enligt experterna kan denna syra motverka betungande sjukdomar och åkommor som onormal funktion i matsmältningssystemet, tarmar, överdriven aptit, högt kolesterol, eller övervikt och fetma. Hur är detta möjligt? 

 

Hur fungerar klorogensyra?

Enligt vissa forskare har denna syra egenskaper som att minska upptaget av glukos i mag-tarmkanalen. Detta gör att kroppen använder energi från fettreserven istället för att producera nytt, vilket resulterar i viktminskning. Dessutom har klorogensyra effekter som bakteriedödande, hälsofrämjande tack vare sina antioxiderande egenskaper som fördröjer åldrandet av celler. Resultaten av forskning om CGA har visat att syran också stödjer immunsystemet vilket ökar motståndet mot infektioner och förbättrar tillståndet i cirkulationssystemet i kroppen. 

 

 

Var kan vi finna klorogensyra?

Som vi redan nämnt så kan man finna klorogensyra i t.ex. torkade plommon, kronärtskocka och nässlor. Störst koncentration finner man främst i grönt kaffe och kosttillskott där klorogensyra är en ingrediens. En av dessa naturliga kosttillskott som man finner klorogensyra är Green Coffee som inte bara effektivt bidrar till viktminskning men också bidrar till att vår oganism fungerar normalt. Förutom att bränna fett så reglerar Green Coffee ämnesomsättningen, hjälper kroppen att avlägsna gifter ur kroppen, bromsar åldrandet av celler, bidrar till att minska det ”onda kolesterolet”, minskar risken att utveckla sjukdomar i det kardiovaskulära systemet. Dessutom innehåller Green Coffee ett lämpligt utvalt koffein i en idealisk koncentration som försiktigt stimulerar och förbättrar funktionen i det centrala nervsystemet, vilket påverkar vår koncentrationsförmåga på ett positivt sätt.