Hur hanterar man en ihållande hosta?

Hur hanterar man en ihållande hosta?

Våren kommer och har du en ständig hosta? Vi ger råd om hur man kan bekämpa denna åkomma med hjälp av helt naturliga metoder.

Hur uppkommer hosta?

Hosta är ett symptom som tyder på irritation till lungorna och luftrör där det bildas slem på ytan av dessa ställen. Som en konsekvens av detta uppstår hosta som en reflex som syftar till att ta bort kroppens slem och bakterier som finns däri.

Det första steget som måste tas är att undvika livsmedel till varje pris som kan orsaka ansamling av slem och sekret. Man behöver då under en tid ta bort mejeriprodukter ur sin kost som (ost, yoghurt, pastöriserad). För att eliminera ihållande hosta bör man överge mat som försvagar immunförsvaret. Så då säger vi adjö under ett par veckor av raffinerat socker i alla former inte bara den vi använder för att söta vårt te eller kaffe utan även det socker som finns i välsmakande choklad, godis, kakor etc. Genom att konsumera det även i små mängder så gör det svårare i processen att behandla och bli av med hostan.

Stärk kroppen med vitaminer och värm din kropp

För att effektivt ta bort eventuella bakterier som finns där när du hostar, bör du också få i dig en stor mängd vitamin C. Kapslar som säljs i apoteket kommer inte att möta våra behov. En mycket bättre lösning är att äta naturliga grönsaker och frukter. Vi kommer inte på annat sätt kunna avlägsna slem från lungorna om vår organism inte är tillräckligt uppvärmd. Varma örter framförallt (baserade av trädet lind) eller te med citron och hallonsaft blir en stor räddning mot ihållande hosta. Mycket hjälpsam är också varm kycklingsoppa och glögg med kryddnejlikor.