Hur ska man ta hand om sina tänder? 

Hur ska man ta hand om sina tänder? 

Vi lever i en värld där man hela tiden ska le ”keep smiling” De som inte anpassar sig till världens sätt att vara riskerar att få många negativa kommentarer. Det är därför värt att ta hand om vårt smile så vi inte behöver må dåligt över att le. 

Borsta Borsta Borsta

Nyckeln till att ha en ren mun är att borsta tänderna. Stomatologer säger att man bör borsta tänderna 2 gånger om dagen morgon/kväll. Det gäller att inte borsta tänderna direkt efter måltid då våra tänder har drabbats av ett lägre PH värde i munnen och är lättare att attackeras. Det gäller att vänta i drygt en halvtimma efter att man intagit någon mat innan man borstar tänderna. Att borsta tänderna allt för ofta är skadligt för våra tänder och tandkött. Det är värt att komma ihåg att man bör använda tandkräm innehållande flour

Tandtråd

För att förebygga karies och andra åkommor så är det värt att använda tandtråd för att hålla rent mellan tänderna där det lätt fastnar saker och där tandborsten inte kommer åt. Där finns också mycket bakterier. Därför är tandtråd ett viktigt verktyg för att hålla vår mun ren. 

Var inte rädd för tandläkaren

Hos tandläkaren är det ingen som tänker positivt. Men en större del av människor bestämmer sig för att besöka tandläkaren när väl det börjar göra ont i munnen. Statistiken visar att många inte besöker tandläkaren regelbundet utan bara när det börjar göra ont. Det är ett stort fel då kontrollbesök gör att man kan undvika stora ingrepp som i framtiden gör väldigt ont. 

Lackera tänderna

Det är ett förebyggande sätt att bygga upp tändernas styrka och skydd genom att använda ett speciellt lack som täcker de ställena som är svåra att komma åt med tandborsten. Denna typen av lackering går genomföra när man är barn då barn har svårt att hantera tandborsten likt vuxna. 

Att använda sig av tipsen ovan gör att vi kan undvika att tappa tänder i förtid eller andra komplikationer tack vare ohygien i munhålan. Dessa tips kanske hjälper oss en dag då vi ler till någon som förgylla vårt liv.