Hyperthyroidism - de vanligaste symptomen

Hyperthyroidism - de vanligaste symptomen

Om sköldkörteln producerar för mycket hormon så talas det om dess hyperaktivitet. Varifrån kommer denna sjukdom, vad är dess symptom och hur kan man behandla det?

Sköldkörteln ligger på botten av halsen framför partiet mellan struphuvudet och luftstrupen och producerar viktiga hormoner för kroppen som tyroxin, trijodtyronin och kalcitonin. Dessa hormoner påverkar den metalliska regleringen av kroppens hantering av kalciumfosfat. De vanligaste sköldkörtelproblemen är hypotyreos och hypertyreos, den förstnämnda sjukdomen förekommer oftare. I fallet med hypotyreos producerar sköldkörteln för lite hormon och analogt - och hypertyreos - för mycket. Båda dessa orsakar obehagliga krämpor , symptom och förändringar som måste motverkas.

Orsakerna till hypertyreos är ibland flera. De vanligaste är: Graves sjukdom och Plummers sjukdom, eller toxisk knölstruma. I dessa fallen finns det ett fel i sköldkörtelns svar på signaler från hypofysen och därför blir det en överdriven hormonproduktion.

De vanligaste symptomen vid hypertyreos är: snabb och betydande viktnedgång trots en stor mängd mat du äter, irritabilitet, oro och sömnsvårigheter, hjärtklappning, darrande händer, svettningar, svullen hals. Ett annat vanligt symptom är diarré som är relaterat till alltför intensiv metabolism. Hos kvinnor i fertil ålder observeras också onormal menstruationscykel. Människor som lider av hypertyreos klagar också ofta över problem med huden och muskelsvaghet i de nedre extremiteterna.