Sätt att undvika och bli av med rynkor

Sätt att undvika och bli av med rynkor

Åldrande är en naturlig process som varje person kommer att möta om än i olika åldrar. Hur kan man förhindra de mest synliga tecknen av åldrande eller rynkor? Finns det kända effektiva tillvägagångssätt? 

Egna skönhetsbehandlingar och anti-agingbehandlingar

Hyllorna i apotek och kosmetiska butiker översvämmas av olika typer av krämer, serum och liknande produkter avsedda för mogen hy. Deras målsättning är att minska rynkorna och förhindra dess bildning. Hur väljer man den kräm som kommer att ge oss det mest effektiva och bästa resultatet för att bekämpa eller förhindra rynkorna på vårt ansikte, hals och dekolletage? 

När du ska välja en antirynk kräm så bör du först och främst läsa igenom etiketten och kontrollera dess sammansättning av olika komponenter. Rynkor elimineras av vissa komponenter som retinol, vitamin C, hyaluronsyra, peptider, coenzym Q10 etc. Om krämen som vi valt innehåller dessa typer av ingredienser kan vi köpa den eftersom den förmodligen faktiskt kommer bidra till att våra rynkor kan elimineras alternativt att dess omfattning och synlighet minskas. Vitaminer som finns i antirynk krämer såsom både vitamin C och vitamin A (retinol) och vitamin E är naturliga antioxidanter. Vilka framförallt har anti åldrande funktioner. De stödjer produktionen av kollagen som jämnar ut huden och tillåter återskapande av kollagenfibrer och når framförallt de djupare hudlagren. Det är viktigt att avvända antirynk krämer regelbundet i det långa loppet eftersom det endast på detta behandlingssät kan ge oss positiva resultat. 

 

Skönhetsbehandlingar

Ett effektivt sätt att eliminera alternativt minska rynkor är skönhetsbehandlingar inom professionell estetisk medicin eller i skönhetssalonger. Vi måste inte omedelbart ta hjälp av operationer och ansiktslyftningar med skalpell för att få huden jämn och fin i ansiktet. Man kan utföra en ansiktslyftning utan en skalpell, en serie av behandlingar inom mesoterapi med mikronålar. Tack vare dessa behandlingar återfår huden sin fasthet och börjar att producera kollagen och elastin och dessa mikronålar gör att man kan applicera aktiva substanser och näringsämnen på huden som når djupt ner i våra hudlager. 

Goda resultat mot rynkor ger kemisk peeling som innebär att man avskalande av gammal hud genom substanserna AHA och BHA samt trikolorättiksyra och retinol. Dess koncentration är mycket högre än i anti-aging krämer eftersom behandlingar med dess användning endast kan utövas av personer som är kvalificerade att genomföra dessa behandlingar.