Vilka är de hälsomässiga fördelarna med kokosolja och hur fungerar kokosolja på ditt hår? 

Vilka är de hälsomässiga fördelarna med kokosolja och hur fungerar kokosolja på ditt hår? 

Regelbunden användning av kokosolja kan ge riktiga underverk för vår hälsa och vårt hår och hud. Lär känna den långa listan av alla dess viktiga egenskaper. 

Hälsofördelar av kokosolja 

1. Hjälper dig bli av med fett - trots det faktum att kokosolja är mycket mättat fett , är det på grund av innehållet av laurinsyra som gör att vi kan påskynda förbränningen av kroppsfett som kan hjälpa oss att gå ner i vikt. Av samma anledningar så uppvisar den också starkt anti-inflammatoriska egenskaper. 

2. Hjälper oss vid matsmältningsproblem - lider du av tarmirritation eller magproblem? Se till att få med kokosolja i din dagliga kost!

3. Förbättrar immunförsvaret.

4. Påskyndar läkningen av sår. 

5. Det hjälper till att förhindra cancer - tack vare antioxidanterna som kokosolja innehåller dödar den fria radikaler som är den största orsaken till cancer.

6. Stärker vårt hjärta

7. Den bidrar till att bekämpa akne, utslag,sår och andra hudåkommor.

 

Användningen av kokosolja i kosmetika

1. Bleker tänderna på ett naturligt och säkert sätt. 

2. Mjukgör, återfuktar och rengör huden. 

3. Kan användas som ett lugnande balsam till kroppen. 

4. Lugnar försiktigt huden

5. Saktar ner åldrandet. 

 

Effekterna av kokosolja på vårt hår

Kokosolja rekommenderas särskilt för personer som kämpar med problemet med torrt och tråkigt hår. Det ger håret en attraktiv glans, förebygger kluvna toppar och stärker skadat hår efter färgning. Denna olja kan ersätta traditionell balsam som ofta innehåller skadliga ämnen för vår hälsa. Det är bevisat att användning av kokosolja gör att hårväxten accelererar märkbart och även gör håret fluffigt och bekvämt vid beröring.